Dag 21:något du vill bli bättre på

jag vill bli bättre på att rida.Få hästen i form och sånt:) för för er som inte vet vad form är. Det är när hästen böjer på nacken och benen bakbenen jobbar mer under hästen 
typ så här !!
 
 
 
 
 
 en bild på mig och josefine :D 

Dag 20: fem saker jag gillar att göra

1
vara med mina underbara vänner (( ni vet villka ni är ))
det spelar inte roll vad man gör blir oftas lyckat om man  är med de man tycker om. 
2
träna  på badhuset.
Det passet som jag gillar  bäst är nog cykel och core. För det är både kondition ooch mage och rygg. 
men body pump är oxå roligt för det är så otroligt jobbigt och det är armar mage och ben och rumpa man tränar
3
rida
jag rider i vännes. Det är en bit att köra men det är värt det. För min ridgrupp som jag rider med är jätte bra.  Jag har ingen egen häst men det skulle vara roligt att ha en Det är bara det att man hinner som inte med det efterssom  man har så himla mycket plugg 
4
det kan faktisk vara roligt att gå på stan själv eftersom då kan man vara inne i en affär hur länge man vill. Men oftas när jag är på stan så är jag med någon 
5
gillar att hitta på tokiga saker!!
 
 
en snygg bild på mig matilda och josefine!! hade lite roligt med några fula mössor :DD

Två saker jag inte skulle klara mig utan förtillfället

Det var en svår nöt att knäcka när jag fick frågan, vilka två saker kan du inte klara dig utan? För menade dom två fysiska saker som tuggummi och sin telefon, eller är det mer mot vänner, musik och högtider som julen. Efter mycket tänkt bestämde jag mig för att berätta om två saker som jag för tillfället inte kan klara mig utan.
 
Det första är te, du hörde rätt. Jag har blivit beroende av te, särskilt på kvällen just innan jag ska gå och lägga mig måste jag ta en te kopp, annars går det inte att somna. Jag bara älskar känslan av att sitta nerkrypt bland massor av filtar och kuddar i soffan, och dricka en varm kopp te med honung!!
 
För er te älskare måste jag bara rekomendera dettate: Chai te, det är fantastiskt gott och på grund av kanel smaken får du en liten julkänslan, så om du inte har smakat det, GÖR DET!!


En till sak som jag inte kan klara mig utan är serier, tv-serier. Jag är en sådan där person som måste se alla avsnitt i ordning från början till slut och nu har kag börjat se Friends. Förut var det en show som jag kunde se ett avsnitt om det gick på tvn och det inte gick någonting annat men nu har jag verkligen insett hur roligt det verkligen är. Jag dör av skratt till varje avsnitt och kan trösta mig med att det faktiskt finns fler än 2 säsonger, så det slutar inte bara sådär. Så nu framöver kommer jag att vara lite smått besatt av det.. Tur att det är en rolig serie och ingen jätte spännande för då skulle jag inte kunna slita mig från datorn!
 
För er som inte har sett det, eller som mig innan, ett avsnitt här och där. Kryp up i soffan, gå in på swefilmer.com sök på friends och njut av många timmars skratt!!
 
 
För att ytterligare förgylla din kväll kan du ta med din varma te kopp när du ska titta på Friends, TIPS!!
 
//Josefine

Tre hemsidor jag ofta är inne på

Jadu, är nog lika tråkig som alla andra och tillbringar mina dator minuter inne på:
 
1. Facebook
2. SweFilmer.com - Det är en hemsida där du kan se serier och filmer online, nästan som youtube! TIPS!!
3. Youtube
 

 
// Josefine

Dag 19: favorit frukt

mina favorit frukt är Annanas eller Mango!!!! 
 
 

Julklappstips!!

Halloj!!
 
Nu när vi snart kommer in i december så tänkte vi ge er några julklapps tips!!
 
Mamma:
Bodylotion eller spa saker
Doftljus
Ljuslyktor
Inredningssaker tex. kuddar, filtar, klockor.
Tomtar
 
Pappa:
Godis
Böcker
Skjorta/ tröja
Film
 
Farfar/Morfar:
Godis
Hemma pyssel som själv knåpat ihop
Slips
 
Farmor/Mormor:
Hudvårds produkter
Hemma pyssel
Tomtar
Ljuslyktor
Inredningssaker
 
Kompisen:
Hudvårdsgrejer
Smycken
Julgodis
Presentkort
 
 
Hoppas ni fått lite insperation inför årets julklappsköp!!
 
// Josefine, Matilda, Hanna
 

Dag 18:min favorit mat

min favotit mat är absolut tacos!!!! 
Brukar typ äta tacos varje fredag när jag är hemma. Det har som blivit en tradition som vi gör varje fredag. Jag har inte blivit less på det än( får hopas att jag inte blir det ). det jag brukar ha på min tacos är gurka, tomat, sallad, annans, tacochips, ost, köttkärssås och  guacamole. Guacamole är ett måste !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
// hanna

Tre saker jag längtar efter

Det första som jag längtar efter är julen, och då menar jag inte bara själva julafton utan allt runt omkring julen. Jag längtar efter allt present köpande och görande, julgodiset, julbakandet, julmusik, att klä granen, att sitta och kolla på julfilmer tidigt på morgonen, alla tända ljus och all god julmat!! Kan inte bärga mig :D
 
 
Sen längtar jag även till nyår, för då ska jag på Livskraft igen! För er ovetandes är det ett nyårs läger med EFS som är super kul. Vi är runt 150-200 ungdomar som firar nyår tillsammans. På själva nyårsdagen är det en stor middag och kl.00.00 skålar man och sen blir det en kramring med alla från lägret, väldigt mysigt faktiskt!!
 
 
Sen det som jag nog faktiskt längtar mest till är i sommar, för du ska jag på SPRÅKRESA!!! Jag har velat fara på det väldigt länge, så när jag fyllde år fick jag halva resan av mamma och pappa. Så i sommar kommer jag med EF att fara till Torquay i England, kommer att bli så sjukt roligt. Jag kommer att bo hos en värd familj och på lägret jag ska åka på så kommer det ungdomar från hela världen, TAGGA!!
 
 
// Josefine

Någon(några) Jag Saknar

Det här var en svår fråga.. Men jag måste nog säga att jag saknar mina fina bästa vänner Alexandra och Anna. Visst att vi fortfarande ses och så, ingen har ju flyttat långt bort men det blir inte lika ofta som förut. På högstadiet gick vi i samma klass och träffades varje dag i skolan och efter, men nu när vi alla går i olika klasser blir det svårare att träffas, men det gör det desto roligare när vi väl ses!!
 
// Josefine

Dag 17:favoritfilm när jag var liten

jag älskade alla Astrid Lindgren filmer. Men min favorit får nog bli Pippi eller (Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump). Jag tyckte hon var så himla cool och jag tyckte också det var lite konstigt varför hon var så stark.
Man kan fortfarande sitta och se på pippi än idag !!!!!!!!
 
PIPPI
 
 
jag måste bara säga att jag älskar  min iPhone :))))
 
// hanna
 
 
 
 
 
 
 

Inspiration

Alla som känner mig har nog märkt att jag börjat att använda väldigt sockersöta kläder med kragar, kjolar, skjortor och sådant!! Skulle gärna ta outfit bilder så alla nii andra förstår då det är svårt att beskriva men när det både är mörkt när jag far till skolan och kommer hem så blir det inga bilder, vill ju inte direkt ta med mig kameran till skolan om ni förstår.
 
Men här kommer ialla fall några outfita som jag defenitivt inte skulle säga nej till!!



(Allt är taget från Chicwish.com)
 
// Josefine

iPhone 4

Bloggar detta inlägg med min iPhone 4
Hahaha jag fattar att man blir beroende av en iPhone för idag hade jag tänkt plugga men jag har bara suttit med min iPhone :)
Men det jag har gjort idag är att jag och Ida var nere på stan och köpte ett skal till min iPhone .det blev ett rosa skal


Här kommer en mycket fin bild på mig och Ida från idag !!!!!

Dag 16: en bild från när jag var liten

här kommer en härlig bild på mig och Frida när vi var liten !! så sööta !!!
 
 
/ hanna 

Övningskörning

Halloj Folket!!
 
Gårkvällen var mycket trevlig. Precis som Hanna berättade vart det mycket minnen och skratt, mysigt! Imorse tog jag en liten välförtjänt sovmorgon, precis som det ska vara på en lördag. Snart ska jag och pappa dra iväg för att för första gången övningsköra, kommer att bli så kul!!
 
Ikväll kommer min fina granne Matilda titta förbi. Vi har inga planer men det blir troligtvis någon bra film, mys, prat och mycket skratt :)
 
Denna outfit skulle jag inte tacka nej till att bära!
 
 
Ha en skön lördag
 
//Josefine

På väg i vasakyrkan!

Kom nys hem ifrån att ha varit på "PÅ VÄG" det är en ungdoms grej i vasakyrkan. Först var det spex sen fika och sist men inte minst var det andakt och lovsång. Det var jag Josefine och Tea som var där. Sen kommer alexandra lite senare eftersom hon hade varit  och ridit. Men jag josefine och tea snackade om minnen från komfan. Tea är 97 och gick på strömbäck i sommras men jag och Josefine gick där för två år sedan.Men man kan snacka om mycket om man komfat sig på samma ställe!!
Men jag recomenderar att gå på LUFF är så himla mysigt och bra !!
 
 
 
 
en fin bild på matilda och michaela för typ ett år sen
 
 
 
 
 
/ HANNA

LUFF

Då ska man efter ett fruktansvärt långt hål fara på LUFF igen!! För er som inte vet det står det för Lovsång Undervisning Fika Förbön, det är en typ av ungdomsgudstjänst och är mycket mysigt. Ikväll är det även en specialare där det pågår dubbelt så länge eftersom att det börjar med spex(skådespel/komedi show) vilket senast jag var där va sjukt roligt, och det hela avslutas med lovsång. Om du inte har något för dig är det bara att titta in på Vasakyrkan på Vasaplan, super mysigt som sagt :) Hanna kommer även att möta mig där så uppdateringen ikväll kommer gissningsvis vara låg.
 
Ha en grym fredagskväll hörni!!

 
// Josefine

Dag 15: två saker jag INTE skulle klara mig utan

det blev så himla svårt att välja bara två så här är en lista på det jag inte skulle klara mig utan : 
  1. min mobil ( även om det inte är den bästa) 
  2. tuggummi (speciellt inte efter lunchen på skolan. Om man inte har kvar några tuggummi efter lunchen på skolan känns det bara äckligt i munnen. Tur att man har snäla kompisar då) 
  3. choklad och godis ( är en sån godisgris) 
  4. mina vänner och familjen ( eftersom det är ju allt man har ) 
  5. min dator :) 
  6. sommaren ( sola, bada, äta glass, vara ute sent på natten och grilla men vänner) 
  7. pretty little liars ( iaf inte fören jag har fått vet vem A är) 
  8. lampor ( som när man ska gå hem på kvällen från någon kompis tänk om det inte skulle finns gatolampor.Sen skulle det var mörkt mest del av dygnet. är lite mörkrädd:O )
  9. haahhaah mina svart docktor demin byxor (efter jag köpte dom så kan man inte köpa några andra byxor) 
 
/ Hanna 

Radioactive:)

Idag efter idrotten så fick jag ett ryck att ha hårinpackning och ansiksmask. Sitter nu med min onepice och måste snart börja plugga
 
 
 
 
Sen dagens komentar: 
pappa kommer in i mitt rum och fårgar om jag har spotify på min mobil ? 
jag ba hahahh joo på den här !!
har ju en sån bra mobil nu :D 
 
 
 
 
 
// hanna 
 
 

10 sanningar om mig själv

Här kommer de sanningarna.. Några ni kanske vet, andra kanske inte men här är de:
 
1. Alla (eller 90%) mina strumpor har olika djur motiv på sig, vet inte varför men de är riktigt söta och mysiga!!
2.Jag tycker verkligen inte om pepparkakor, visst går de att äta men de smakar inte gott.
3. Jag skrattar när jag läser. Då menar jag inte ett litet sniff när någonting roligt händer i boken, utan med skratta menar jag att vika sig dubbel och skratta för allt man är värd.
4. Jag tycker inte om snabb mat, vilket inriktar sig på hamburgerhak som Max och Frasses, eller köpe pizza. Det smakar fett, äckligt och man mår bara illa av det. Hemma gjorde pizza däremot, det är grejer det!!
5. Sen är jag en riktig badkruka, förra sommaren tror jag att jag badade 2gånger.. Därmot när det är stora vågor då är det kul, men att bara bada för att bada, nej tack!
6. Jag är hängivet frukt fan, kan bara inte annat än älska frukt! Om jag får välja så tar jag frukt framför godis, och det inkluderar choklad.
7. Jag älskar dans! Jag älskar att titta på dans filmer och serier, att se det live och självklart att utföra det själv. Jag dansar överallt, mataffären är ett favoritställe sedan jag var liten men annars fungerar korridorerna i skolan lika bra!! Jag är ett stort dans freak, love it!!
8. Jag är en tävlingsmänniska och en mycet envis sådan. Klarar inte av att förlora i spel eller i sport, är en väldigt dålig förlorare helt enkelt. Jag blir jätte sur och måste ha revansh på direkten!
9. Jag hatar att bli kladdig om händerna. Har varit sådan sen jag var liten. När alla på dagis skulle måla finger färg gick jag och hämtade en pensel för jag ville inte smutsa ner mig, jag tyckte även inte om att baka bullar eller chokladbollar på grund av kladdet.
10. Jag har värdens morgon humör. För det första sover jag så tugnt att mamma kan damsuga under min säng undertiden som jag sover, sen när jag väl vaknar kan jag inte direkt kalla mig själv trevlig. Brukar för det mesta vakna upp sur på allt och alla men efter en dusch och lite frukost brukar det försvinna.
 
En liten bild på hur jag såg ut idag, jumpsuit och flanellskjorta = MYS!!
 
// Josefine

Dag 14: tre (blev några )webbsidor som jag ofta är inne på

Den första får nog bli FACEBOOK.COM !!! så fort jag sätter igång datorn så sätter jag igång facebook
 
 
Swefilmer.com- det är där jag ser alla min pretty little liars avsnitt
 
 
Medley.se det är där jag bokar alla pass som jag ska träna. 
 
lindahallberg.se- en tjej som gör snygga sminkningar
 
Angelicablick.se- en tjej som har sjukt snygga kläder och är hur fin som helst
 
 
 
// hanna

Yoga

Nu vare längesedan jag skrev ett vanligt hederlig inlägg, så här kommer det!! Ida har det varit Svenska och Matte på schemat, väldigt skönt. Hade även om ni scrollar ner besök av några fina pojkar idag, haha. Men annars drog jag ner på stan för att köpa lite färg till håret mig men duktig som jag är så hade jag lyckats glömma börsen hemma, vilket inte var så smart då jag skulle träna sen och då behövde jag träningskortet som fanns i börsen.. Fick ringa mamma som var lite små sjuk, så att hon kunde komma in med kortet då hon licks skulle träffa pappa hos optikern. Efter det lilla missödet prövade jag för första gången på ett väldigt skönt Yoga pass och middan stod Max för då pappa skulle jobba över och ville ha sällskap. Köpte även färgen då och nu sitter man här nu duschad redo inför lite matte räknande.
 
Bjuder på en bild från tidigare idag på bibblan!!
 
 
// Josefine

Dag 13: två saker jag längtar efter

1
JUL, JUL, JUL, JUL !!!!!!!!!
Jag längtar hur mycket som helst efter jul! här är någa anledningar för att jag längtar så mycket
  •  julbord på hotell vännes, med hela släkten. På julbordet brukar det ar hur god mat som helst då äter man HUR mycket som helst!!!!
  • julbak- min släkt samlas hos mormor och bakar massa julgodisar och kakor.( hahha förra året när vi skulle ha julbaket så blev det strömavbrott i ägnäs, då fick vi sitta runt runt ett bord med tända ljus istället för att baka) 
  • lilla julafton med min vänner- vi ska ha som en julklappslek och då behöver man bara köpa en julklapp men då köper man den lite dyrare 
  • sen firar vi hos mormor- kusinerna och hela mammmas släkt kommer vara där
  • JULAFTON- man får öppa julklapparna !!!
  • lyssna på julmusik 
  • julpynta
  • sen julkalendern
 
 
 
 
 
2. 
 
sen längtar jag oxå tills jag får min iphone 4. Jimmy min mosters man ska köpa en iponen 5 och då ska jag få hans  iphone 4 :) sjukt taggad. för nu  har jag bara mammas gamla sonyericsson !!!!!!
 
 
 
 
 
// hanna 
 

Dag 12: någon jag saknar

Det får nog bli min älskade hund Nisse (nilsgunnar) som dog för tre sommrar sen. Han var en  blandning av golden cetter och något mer som jag inte komm ihåg :O . Blev 16 år och det är ganska gamlat för hundar. Ända sen jag föddes så har han varit i våran familj. Det sista året så började han se ut som ett får efterssom hans päls blev matt och krullig. Han ligger begravd under vårat "äppel träd"( man kan inte äta äpplerna) . Det var så himla sorligt när han dog. Jag hade varit på ett ridläger sen när jag skulle hem så ringde mamma  och sa att vi skulle ta bort Nisse när jag kom hem. Jag hade som vetat att vi skulle ta bort han ett tag. Men hade som glömt bort att det var just den dagen. Den bilresan hem var inte den roligaste direkt.
Har tyvärr ingen bild på Nisse på min skoldator sen har mamma våran andra dator på jobbet där det finns bilder på han !!! men kan lägga ut en bild sen om ni vill se hur han såg ut !!
 
Den här låten spelades typ hela tid just när han hade dött!!!  LYSNA PÅ TEXTEN SÅ FÅR NI HÖRA SJÄLV HUR SORLIG DEN ÄR !! sen tänk att ni  just har förlorat er älskade hund. Varje gång jag hör den här låten tänker jag på Nisse 
 
 
 
 
// kram hanna :) 

Hallå igen!

Matilda här igen:p Känner att de är svårt att vara bättre än mig på att blogga! sjukt pro! har nu skrivit två inlägg på, eh jaa... typ 1 månad ;) tur att jag har Hanna och Josefine som är riktigt duktiga på att uppdatera här på blogen! onsdag idag för alla er som inte vet, jag har haft skola som vanligt idag, två lektioner, matte occh svenska. eller helt vanligt har de väl inte varit... har nämligen haft två otroligt snygga killar med propellkeps+skjorta+kavaj i klassen idag, simonx2
bjuder även på en bild ;)

Tre saker som finns i mitt rum

Jadu, vilken fråga!! Men jag har en underbar stor mysig säng, som jag fick i julklapp av min mosters pojkvän för något år sedan. Sen har jag en vit fin soffa, som jag nästan lever i, grymt mysig är den. Sen finns det även en gammal spis, eftersom innan vi flyttade in i huset vårat så bodde pigan i mitt rum.
 
 
//Josefine

Mina drömmar

En väldigt svår fråga må jag säga!! Efter gymnasiet skulle jag gärna fara runt och resa i världen, tåg luffa i Europa är en stor dröm där Frankrike, Italien, Grekland och Tyskland står som måsten att besöka. Jag skulle också vilja bo utomlands ett tag, kanske jobba lite grann och skaffa vänner där, att jobba som barnflicka i England eller USA skull inte vara så dumt. Annars så är det en stor dröm att dansa på någon stor sen en dag, kanske broadway, lite löjlig kanske men den drömmen kommer nog alltid att finnas kvar. Sen en dröm som jag haft sen jag varit liten är att vara med i Top Model, vet inte riktigt varför men har alltid velat det. Jag skulle också vilja jobba som stylist eller inredare, tänk att välja kläder och styla någon eller inreda t.ex. ett hus som jobb, vilken dröm! Ett annat jobb jag inte skulle tacka nej till är designer eller bröllopsfixare, gud vad kul säger jag bara!! Se har jag såklart mer långsiktiga drömmar som att när jag blir riktigt stor vill jag bilda familj, gifta mig, få barn, leva i ett fint hus i förorten, ha ett jobb som gör mig glad och framför allt att jag är lycklig, man kan nog korta ner det till att jag vill ha ett "Happy Ending" när jag blir stor!
 
Där har vi några av min drömmar som jag kommer på just nu, men för att samman fatta det för er som inte orkar läsa ;)
 
* Resa
* Jobba utomlands/ Flytta utomlands
* Dansa på Broadway
* Vara med i Top Model
* Jobba som Inredare, Stylist, Designer eller Bröllops fixare
* Få mitt "Happy Ending"
 
// Josefine
 

Ett Minne

Ett minne som jag har och ofta tänker tillbaka till var när jag komfirmerade (Hur det nu stavas?) mig förr förra sommaren. Det var nog det roligaste jag någonsin gjort, fick nya underbara vänner(Ni vet vilka ni är!!) nya tankar och erfarenheter. Många tänker nog att konfa läger innebär att man sitter i en ring och läser bileln och diskuterar sin syn på gud men så är det verkligen inte. Vi hade så mycket kul, lekte lekar, andakter med tända ljus i hela kyrkan, tävlingar och sjukt mycket skratt. De var där jag lärde känna Hanna och jag fick en ny bästa kompis vid namn Alexandra. Så till alla er som tvivlar, ÅK PÅ KONFA LÄGER!! Det är värt det , jag lovar ;)
 
 
// Josefine

Dag 11: tio sanningar om mig själv

  1. kan kladdkakereceptet utantill
  2. skulle INTE klara av godisförbud (är en godisgris)
  3. ÄLSKAR min familj och vänner
  4. har små händer!
  5. mitt rum är (nästan) alltid stökigt. slänger kläder och allt på golvet :O
  6. vill få över 80 i tetris ( slå JOSEFINE)
  7. gillar att rida och träna
  8. mitt jobb att städa trapphus tycker jag inte så mycket om. men man får ju pengar för det så!!!!!!
  9. har en västenbotten ring som jag har dygnet runt. Om jag jag inte har den för ovanligheten så känns det som  att jag är naken på fingrarna 
  10. gilar inte att plugga (ändå går jaggg Teknik)
 
 
här kommer en låt jag har haft på hjärnan hela den !!! 
 
 
// Hanna 

Fullt upp!!

Sorry för låg uppdatering men har varit på språng hela helgen! I fredags var jag, Hanna, Matilda och Simon och såg Breaking Dawn Part 2. Den var helt okej men för den som läst böckerna(jag) var jag lite besviken faktiskt men helt klart sevärd. Sen vart det att stanna hos Hanna över natten då filmen slutade ganska sent.. Sen igår for jag direkt från Hanna till Alex där hon och Anna hade ordnat min lilla suprice som jag fick i present då jag fyllde år! Första fikade vi och drack te hos Alex, mysigt!! och efter det drog vi vidare till Anna för att äta god mat innan vi drog på bion för att se den nya bondfilmen "Skyfall". Måste ha varit väldigt trött då vi såg filmen för jag höll på att dö av skratt genom hela filmen då den var lite för bra planerad, men den var bra :) Idag som igentligen skulle tillbringas med plugg sköts åt sidan lite då min fina gamla vän Matilda kom över en stund för att hänga. Mycket skratt, minnen, prat och allmänt mys!! Måste verkligen säga att helgen varit lyckad, tack till ni alla som förgyllde min helg!! :D
 
Angående listan så hamnar jag några dagar efter, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.. Det kommer att bli en liten paus nu tror jag men det kommer snart att börja igen ;)
En liten bild på mej från i fredags, lite Gossip Girl inspo/ Engelsk skolflicka!!
 
//Josefine

dag 10: tre saker som finns i mitt rum

SOFFA ( som är grå) 
SÄNG (som inte är bäddad och massa kuddar)
TAVLA ( med  rosa blommor) 
 
HAHAHAHAHAHAH känner att jag orkar inte gå runt och ta kort på allting däför skriver jag lite om hur dom ser ut  
Det här inlägget blev inte långt!!!!
Men ikv ska jag iaf gå på bio med John tror vi skulle se  TED 
 
// hanna 

Dag 9: vad är dina drömmar

Det jag har tänkt göra efter gymnasiet är at först kanke jobba i Norge ett tag så man känner pengar. Sen resa runt på flera ställen i världen och se massa  saker eller typ jobba som au pair i något varmt land som typ Spaninen. Men jag ska iaf fara och resa antingen om jag far själv eller med några kompsar.
 
Några platser ja vill fara till: 
- Australlien 
-USA( LA, hollywood)
-Kina
- Sen till någon regnskog 
 
bild från i sommars 
 
/ hanna 

Dag 8: ett minne jag har

Glömde skriva igår så blir två idag !!!!
Det får nog bli från när vi var på Gottland i sommrs. När vi var där träffade vi familjen Franzen. Sen hade dom oxkså massa kompisar som var där. Det var alla dom som ä på bilden plus ida Matina. Jag har aldrig varit på gottland förut (eller när jag var ett men det minns jag inte). Men det är så himla underbart där miljön är typ nästan helt anorlunda. Där badade vi myket bland annat i Blålgun. Sen red vi på islandshästar och det  var jätte roligt, red i havet me hästarna. Sista dagen vi var där var det medeltidsveckan i Visby. Då var det em jättestor medeltidmanad sen är typ alla utklädda till medeltidamänniskor 
Det tråkiga är att alla som var där bor typ i södra Sverige!! Då är det som svårt att träffa dom 
 
 
// Hanna 

Dag 7: två utomlandsbilder + några fler

Alla bilder kommer från när min familj var i kroatien  för ungefär 1 år sedan. 
 
 
 
 
HAHAHHAH kolla gubben i bakgrunden han kollar in i kameran och ler !!!!!!!!!
 
// Hanna 
 
 

Mycket duktigt !!!

Städade just mitt rum och det var väl behövligt!! 
Hade kvar alla grejer sen tyra sov är i lördags sen har det bara blivit mer och mer. Men jag damtorkade och damsugade och plockade upp allting från golvet. Känner mig mycket duktig 
 
 
// Hanna 

Två utomlandsbilder + några till

Näst på listan står det två utlandsbilder, men hur kan man bara välja två? Därför har jag valt att visa er två bilder plus att ni får några fler på köpet!! Alla kommer våran lilla släktsemester(När Farmor fyller jämt bjuder hon släkten till Thailand så nästa gång blir när jag fyller 23) i Thailand för 3år sedan, som jag kan meddela var mycket trevligt!
 
 
och för er som undrar, eller en liten "Roligt att veta" så är det en moppe på andra bilden där bland badleksakerna.. Det är SANT, de körde med alla dessa leksaker fram och tillbaka på gatorna i full hastighet!! Såg väldigt skumt men roligt ut!!
 
//Josefine

Min favoritplats

glömde helt bort det här med listan så får göra två ikväll istället! Min favorit plats är alltså(Väldigt svår fråga må jag säga) men det är nog vår gamla stuga. Jag tror vi skaffade den när jag gick i 5:an eller 6:an men vi slutade hyra den för något år sedan då hyran blev för hög. Stugan i sig var inget speciellt då den bestod av två rum, ingen el och ute dass men det vilade ett lugn över stället. När man for dit så kunde man bara slappna av med en god bok ute vid vattnet där det fanns en perfekt sten som var urgröpt som en fotölj, super mysigt!!

Tyvärr finns alla bilder därifrån på den andra datorn, och jag lyckades inte få över dem :/ Men här har vi iallafall en bild på den fina solnedgången!! :)

Hall of Fame

Idag slutade vi tolv. Efter att vi hade slutat så for jag matilda josefine ner på stan Simon 2x följde också med. Men dom var bara där i en halvtimme. Dom  skulle fara och träna. På stan lämnade jag tillbaka mina skor som jag köpte i tisdags eftersom dom var förstora. Sen var st 37 lite försmå men då skulle 59:an lästa ut dom (man her skorna i en maskin och då blir dom lite större) Sen hämtade vi ut biljetterna till Twilight- Breaking Dawn :D
Jag köpte oxå en tröja från Hm för 149 kr

 
// Hanna

Dag 6: min favoritplast

För mig så spelar stället inte så stor roll bara man är med människor som man tycker om, bukar det oftas bli mycket roligt!
Men ett ställe som jag älska att vara på när det är sommar är famors stuga.
Där solar/ badar man, läser en bok, fikar massa fika som farmor har bakat, far till hällarna (några hällar som är helt släta som man kan sitta oh fika på) . Bara har det hur mysigt som helst som heslt
 
 
 
 
// Hanna 

Breaking Dawn Part 2..

..HERE WE COME!! Nu är biljetterna bokade, på fredag 23.40 sitter vi bänkade för att se den sista delen i serien. TAGGA!!

Dag 5: fyra bilder som gör mig glad

 
Från några sommarar sen  jag och nadja sommarjobbade. Vi var bara två personer och så skulle vi ta alla de här sakerna till ett annat ställe. Då var viväldigt smart att vi satte fast allt på stege. Sedan satte vi stegen på våra axlar och gick längs vägen till nästa ställe. Vi skratte så himla mycket!!!!!!! 
 
 
 
hahahaha vi hade så kul då !!  man kan ha roligt ed utklädningsklädr även fast man är gammal
 
 
 Va SÅ roligt !!!!!!!!! bild från kroatien när vi åkte ringar bakom en jättsnabb båt 
 
 Hahahahahh så otroligt vackra !!!!!
Jag tyra och ida hade Zumba i vardagsrummet :D 
/// kram Hanna 
 
 
 

4 Bilder som gör mig glad

Alla dessa bilder får mig att bli alldeles skrattfärdig, och massor av minnen. Den första bilden är från i 8:an då Jag hade en liten sleepover som slutade med att vi stannade uppe hela natten och spelade in en film, sjukt kul men kan inte säga att filmen vart så bra då ingen förstod handligen utom vi..(Tack till Emma, Anna, Alex, Anna och Wille för en av de roligaste och mest minnesvärda nätter)

Andra bilden är från i sommras då jag Anna, Alex och Elin hade en liten "grillning" uppe på ett berg brevid mitt hus. Vi drack sockerdricka, åt korv och smorse till solen gick upp. Vi vart lagom hyper och började ta massor av bilder på Stöcksjös(Där jag bor) egna Lejonklippa. Bilderna vart grymt fina som ni kan se men det var en väldigt trevlig sommar kväll med mina fins tjejor!!
 
Tredje bilden är från då samma kväll som andra om jag minns rätt. Efter vårat lilla äventyr på lejonklippan så skulle vi tälta på min bakgård och morgonen därefter fick jag och Anna för oss att vi skulle hoppa studsmatta med sovsäckarna, vet fortfarande inte varför men det var riktigt kul!!(TIPS) Men jag tror att bilden säger allt!!
 
Sista bilden är igentligen ingen bild utan en fin teckning Anna gjort, det är inte själva bilden som gör mig glad utan minnerna jag får av den. Vi hade en frivillig engelska uppgift i 9:an då vi skulle forska om ett land och redovisa allt på vilket sätt du ville. Det vart allt från filmer, pjäser, texter och vi skapade en blogg. En av de roligaste uppgifterna jag någonsin gjort måste jag säga då vi bestämde oss för att fara på en tripp till Nya zeeland och skriva en resedagbok om våran tid där!! Vi blandade fakta med humor och vi bestämde även då att när skolan är slut ska jag, Alex och Anna fara på den där resan som vi skrev om, kanske att vi ändrar på vissa saker men men..
 
 
//Josefine
 
 
 
 

Dag 4: bilder på underbara personer

Matilda Manni min underbara vän. du betyder väldigt mycket för mig <33
 
Josefine Wännman
Har inte kännt dig så jätte länge men den tid jag har känt dig har jag tyckt om dig väldigt mycket <3 om du skulle försvinna ur mitt liv skulle jag bli mycket ledsen 
 
 
Nadja Nordlund
 
Min bästa kusin. Känner dig utan och innnan. Kommer alltid att betyda jätte mycket  <3
 
// Hanna 
 

Historia

Sitter här på historian nu och lyssnar på redovisningar, är SÅ skönt att man är klar!! Annars så blir det att gå på matte hjälpen ikväll, inte så kul men nödvändigt. Matilda är sjuk idag(Krya på dig) så det blir en bild på mej och Hanna :)

En (två) underbar person!!

Dag nummer 4 tror jag att vi är inne nu på och rubriken lyder en underbar person, hur kan det bara lyda en?!?! Måste vara svårare än att välja favo-bok.. Men eftersom att jag är sittandes vid skoldatorn som inte innehåller några bilder förutom några egopics (och jag vill inte lägga ut en bild på mig själv, vad skulle det säga om mej liksom?) därför blir det en bild på mina två bästa vänner!!(Kan ju inte direkt bara kapa bort en av dem, hur skulle det se ut?)
 
Vi har från vänster Anna, Alexandra(aka. Alex) och moi!!
 
 
//Josefine

we'll be coming back

Magdalena, Jimmy, Gabriel och Nora är här.
Jag gick upp på mitt rum för att plugga men då kommer gabriel oc Nora in och börjar busa runt . Man kan bara inte göra annat än att älska dom även fast man måste plugga. Men engelska prov imorn är jag inte så jätte taggad på för jag  kan det inte !!!!  
Här är några bilder på min gulliga busfrön till kusiner
 
 
 
 
// Hanna 
 

Ny Mössa!!

Tänkte börja med att gratta min käre far på farsdag! *Tummen upp för dig*. Idag har det inte blivit något firande då jag har engelska prov imorgon (intesåpeppadtjej_96) Så det har bara varit jag och engelska boken idag. Men det som ändå gjorde den här dagen lite bättre var att min fin fina morfar gett mig en mössa!! Inte världens största grej kanske men jag har väldigt vårt att hitta mössor jag tycker om då jag oftast drunknar i dem och igentligen inte är ett fan av mössor på mig själv men denna, den är bara så FIN! Väldigt mycket "Josefine" över den då den kommer ända från 70-talet och jätte mysig!!
 
Bjuder på några bilder av min nya fina värmer öronen kompis!!
Bara älskar denna typ av kort(Som ni kanske har märkt), älskar svart-vitt och att det är fyra bilder!
 
//Josefine

Favorit bok

Detta är nog en av de svåraste frågorna någonsin eftersom att jag ÄLSKAR att läsa! Har läst sjukt mycket bra böcker och att bara välja en är nästan omöjligt men om jag måste tror jag nog att det blir "The last song" skriven av Nicholas Sparks. En väldigt gripande bok som du bara inte kan lägga ifrån dej. Den fick mig både att skratta, gråta och bli varm i hjärtat. Sen är Nicholas Sparks i stort sätt min favorit författare då jag tror att jag inte tycker att någon av hans böcker är dålig!! Sen finns denna underbara bok som film också och den rekomenderas varmt även om boken slår den med häst längder!!
 
Läs den, du kommer inte att ångra dej!!
 
//Josefine

Dag 3: min favorit bok

Jag är ingen stor läsare och läser inte så mycket. Men en bok som jag tyckte var jätte bra var syskonkärlek. Det är  två syskon som blir tillsammans
 // hanna 

3 favorit program

Svårt var det att välja men här kommer dom!
 
1. Revenge
 
Älskar denna serie på grund av spänningen och att du aldrig vet vad som kommer sen.
 
2. So you think you can dance
 
Älskar dans, så det är nog ingen överaskning att jag älskar denna show. Det ger mig skratt, rysningar och tårar, helt underbar!!
 
3. Glee
 
Sist men absolut inte minst. Denna serie gör mig bara glad på alla sätt och vis. Älskar musikaler, dans och musik= Himelskt!! Även om serien kan vara överdriven så gör den mej glad och musiken är i toppklass!
//Josefine

Dag 2: tre favorit TV program/ serier

  1. Jag har blivit helt fast i PRETTY LITTEL LIARS! 
Det handlar om fem tjejkompisar. En av tjejerna blir mördade (Allison). Efter att hon har dött så får dom andra tjejerna sms från någon som kallar sig A. I smsen står det bara hemligheter som alla fem tjejerna visste om. Jag är bara på säsong 1 men det är bra för då har jag många avsnitt kvar att se
Alla borde se den hur bra serie som helst 
 
 
 
Huvudpersonerna från vänster Spencer, Aria, Emily och Hanna
 
     2: 
Sen följer jag Solsidan. 
Handlingen kretsar kring de två familjerna Schiller och Löfström/Svensson. Alex och Anna Löfström/Svensson  och derras barn och Fredde och Mickan  Schiller och deras barn.Sen har dom en jobbig granne som heter Ove Sundbeg 
 
 
 
 
   3: 
Sen tycker jag att face off är ett bra pogram som går på kanal 6 . Det är en tävling där deltagarna gör massa cool grejer. t.ex. kroppsmålningar, ska göra deras modell till hälften männinska hälften djur 
 
 
 
 
 
// Hanna 
 
 
 

Äntligen fredag!!

Då sitter, eller snarare ligger här i soffan mätt och belåten. Fredag, blir bara lycklig av att säga det!! Men om vi hoppar från ämnet kan jag tala om för alla som bryr sig att det gick bra på våran redovisning, riktit bra, tror jag. Nä, men det kändes okej, vad som inte kändes okej var att vi stannade kvar sedan efter vi slutat för att skriva klart ett grupparbete som snart ska in men vi är snart klar så kan inte klaga!! Det han även meds att låna lite böcker så ihelgen blir det att läsa :)
 
Dock vart det några "Ego pics" pauser några gånger..




// Josefine

Me

YOO, Josefine is in the house!!

Tänkte sno Hannas lista och göra samma sak!! så lite kort om mig då, heter Josefine Anna Theresia Wännman och kommer från lilla Stöcksjö. Jag älskar kläder, musik och dans. Jag är en väldigt envis, tävlingsinriktig och skrattglad person som hellre äter frukt än godis. Jag älskar tjocksockar, böcker, te, att ta kort och mina underbara vänner!! :D

Bjuder också på en bild av mig själv, bara för att jag kan! Lagomt glad och så..

Dag 1: presentation av mig själv

Jag heter Hanna Sylvia Lundgren. Älskar att vara med mina kompisar och rida. Det jag inte gillar är att plugga :(  
På vintern är slalom mitt stora intresse. Längtar väldigt mycket till man kan börja åka. jag är en sån persson som gillar att längta till saker. Som jag längtar till JUL jätte mycket tror inte ni fattar hur mycket (julmusik, julbak, JULAFTON, hela december är som mysigt !!!!!!!!!!!
 
 

Lista

Tänkte börja med att varje dag ska jag besvara en fråga :)
 
 
 
Dag 1: presentation om mig själv
Dag 2: tre favorit TV program/ serier
Dag 3: min favorit bok
Dag 4: en bild på några underbar personer
Dag 5: fyra bilder som gör mig glad
Dag 6: min favoritplats
Dag 7: två utomlandsbilder
Dag 8: ett minne jag har
Dag 9: vad är dina drömmar 
Dag 10: tre saker som finns i mitt rum
Dag 11: tio sanningar om mig själv
Dag 12: någon jag saknar
Dag 13: två saker jag längtar efter
Dag 14: tre webbsidor som jag ofta är inne på
Dag 15: två saker jag INTE skulle klara mig utan
Dag 16: en bild från när jag var liten
Dag 17: favoritfilm när jag var liten
Dag 18:min favorit mat
Dag 19: favorit frukt
Dag 20: fem saker jag gillar att göra
Dag 21:något du vill bli bättre på
Dag 22: favorit låt just nu
Dag 23: vad jag vill bli när jag blir stor
Dag 24:min förebild/ idol
Dag 25: något som alltid får mig att le
Dag 26: vad jag avskyr mest
Dag 27: dagens planer
Dag 28: mina syskon
Dag 29: något jag fick uppleva igen
Dag 30: en sak jag gör varje dag :)
 
// Hanna

Historiaredovisning

Historiaredovisning nu, kan inte säga att vi är så peppade..

Vill man va fin får man lida pin..

Kände för att ha lockar imorgon, och orkar inte stiga upp så tidigt som lock tången kräver.. Då finns det andra smarta lösningar, i detta fall papiljotter!!

Måste bara säga att jag är grymt snygg i denna huvudbonad (Måste ha den annars lossnar papiljotterna!) och min Onepice bara förgyller finishen!!
Josefine

min mobil är sönder !!

MIN MOBIL HAR GÅTT SÖNDER!! HELA SKÄRMEN HAR SOM LOSSNAT. JAG GJORDE INGET SPECIELLT DEN BARA LOSSNADE:(( 
sen har jag inte fått min iphone som jag skulle få av Jimmy så nu är jag uutan mobil :(( 
den har lossnat en gång tidigare och då fungerade skärmen. Men nu är hela skärmen svart !!!! 
 

 
 
 

step up !!

Idag på idrotten hade vi STEP  UP. Men jag hade sjukt mycket träningsverk sen i tisdag när jag och matlida körde  TVÅ PASS på badhuset. Först bodypump sen CXworx. Bodypump är typ armar och ben och det var en timme. CXworx är mage och rygg. Så fick väldigt mycke träning då.
Men step up var faktisk hur kul som helst( fast träningsverken) . Man gick inte bara upp och ner på stepplattan utan man gjorde massa övningar. Sen la man ihop alla övningar man hade gjort innan till som ett pass. Det var inte så jätte svårt men man tappade bort sig ibland :O
Vi körde step up nere i danslokalen och det rummet är rätt så litet  i alla fall om man är typ 25 pers där nere. Det blev då väkdigt varmt där nere och knapppt någon luft alls.
 
 
// hanna 

Engelska

Halloj Allihop!!

Sitter här med min fina klass och väntar på att engelskan ska börja.Sen blire lunch (YES) och efter det lite Idrott och då efter det (Äntligen) slutar vi!! Fast kan inte säga att jag taggar direkt, har kemi prov imorgon + Läxa då jag missade förra provet och Historia redovisning.. Sen ska vi inte ens prata om hur mycket det är tills nästa vecka. Kan trösta mig med att det är snart Fredag och då ska jag bara MYSA!! :D

Plugg = bläää !!

JAG ÄR SÅ LESS PÅ SKOLAN OCH ALLT PLUGG. Det här det vi har:
* Historia uppgift klar på fredag
* litet kemi test i kemin på 30 sidor
* svenska uppgift som jag inte vet tiktigt när den skulle vara inne men det var snart iaf
* engelska prov nästa fredag
*matteläxa som vi har varje dag !! (har inte gjort den idag och dessutom så ligger jag lite efter där man egentligen ska vara 
 
 
 
// kramar från en trött Hanna 
 

Vill bara sova

Ni fattar inte hur trött jag är var upp till sex i natt och vaknade halv tolv. Men det var en  mycket trevlig kväll/ natt igår.
Först så gick vi och åt pizza på holmsunds pizzeria. Jag tog en kebab pizza. Sen gick vi och handlade massa godis och dricka för det är alltid goot. Nästan hela kvällen och natten spelade vi lol. Fast man kan väl inte säga att jag är så himla bra på lol. men jag ahr faktisk blivit mycket bättre. Jag dödade några igår :DDD .
 
 
Men nu känns det som att jag kommer somna när som helst så nu ska jag SOVA !!
 
Ikväll så kommer en kompis till pappa hit och han ska stanna en vecka här. Jag har träffat han en gång. Mamma pappa ida och tilda kommer inte vara hemma förren 9-10 och han kommer runt sju. Då kommer det bara vara jag som är hemma. Men jag säger att jag var uppe hela natten och måste. För jag känner att jag vill inte sitta och hålla han sällskap i typ två timmmar. Det skulle vara väldigt pinsamt. Jag vet typ inte ens hur man gör kaffe
 
 
 
// Hanna 

lana:)

hahahaahahah det är helt sjukt nu ska jag Matilda och Josefine+ Simon och jonken fara hem till Simon hällman och lana. Först ska vi äta pizza sen ska vi lana. Haahahaha kan knappt fatta att jag ska göra det!!! 
Jag Matilda och Josefine har ju börjat spela lol så då ska vi lana det ikv och i natt. Själv känner jag att man inte kommer orka spela hela natten. Vi kanske hittar på något annat oxå
 
Får bara hoppas att jag hittar dit för jag har aldrig varit hemma hos han. Sen vet jag som inte vars jag ska hoppa av bussen. 
 
en bild på oss för ett tag sen 
 
 
 
// Hanna 

Fredags Mys!!

Gokväll!! (Känns lite som kvällsnyheterna den där frasen..)
Dagen min har varit väldigt händelselös, har pluggat och lagat middag, that's it!! Men nu snart, väldigt snart ska Amanda och Johanna kommer över hit för en liten sleepover, kommer att bli fett kul!! :D

Såhär ser jag ut idag, glasögon och snut mitt på huvudet, Mysigare blir det inte! Eller jo.. om jag hade Onepicen kanske, men det har jag inte och det är okej!!

RSS 2.0